Özel Arama

1 Eylül 2006

Ekşi Sözlük'te İskenderun Yorumları 1




Limanı, özellikle payas'taki isdemir sanayi tesisleri, başta bahriyeliler olmak üzere askeriyesi ve yörenin etnik-kültürel çeşitlilği itibariyle oldukça kozmopolit bir demografiye sahip olan, metropol ilçeler dışında türkiye'nin en büyük ilçesi.

Yemekleri oldukça lezzetlidir. Öncelikle hasan babada lahmacun, içli köfte ve döner ya da kervansaray'da ızgara edilip nar ekşisine batırılmış soğanların eşliğinde bir buçuk porsiyon ızgara çöp şiş kebabı halletmek, arkasından petek pastanesinde kış aylarında künefe yaz aylarında ise mango ile dondurmayı mideye indirmek gayet uygun bir aktivite türüdür bu mekanda. bunların dışında küçük kervan lokantası da iyi sayılır. sahil tarafındaki saray lokantası'nın yemekleri ise daha yavandır.
Kentin sayfiye yeri olan ve Türkiye'nin en sıcak denizine sahip olan Arsuz yolu üzerindeki issos hotel, ulucami caddesi tarafındaki aykut palas, Mete Aslan bulvarındaki hataylı otel ve pac meydanı tarafındaki ontur hotellerde kalınabilir. iskenderun'a ulusoy firması ile gidilebilir. arsuz, Belen ve Antakya'ya da pac meydanı'ndan kalkan dolmuşlarla ulaşılır. kentin sahil tarafında akşamları gezinti yapmak gündüz sıcağından sonra bir miktar rahatlatıcıdır.

Bir an önce il yapılması kaçınılmaz olan bir mekandır.

Yorumu Yapan:Habermas

Hiç yorum yok: