Özel Arama

29 Ağustos 2006

Basında İskenderun 4

Hüriyet gazetesine göre Türkiyenin iyi dokuz balık çarşısından biri İskenderunda;

Körfezden jumbo karides çıkıyor Hatay'ın sahil ilçesi İskenderun'da. İki noktada balık satılıyor. İskenderun Körfezi'nde jumbo karides de olmak üzere her çeşit balık çıkıyor. 1985'te yapılan, 22 işyerinin bulunduğu barınak yanındaki Balıkçı Hali’ne, soğuk hava depoları eklenerek modern görünüm kazandırıldı. Burada 07.00-20.00 arasında genellikle toptan satış yapılıyor. Numune Mahallesi'nde 10 işyerinin bulunduğu hal ise 04.00-24.00 arasında perakende müşterilerin ihtiyacını karşılıyor. Balıkların toptan fiyatı: Jumbo karides 45 milyon, lagos 30 milyon, lüfer 12 milyon lira.

Kaynak:Hürriyet 26 ağustos 2006

4 yorum:

Adsız dedi ki...

inanılmaz bir blog.ne zamandır aradığım bir bilgiye buradan ulaştım.size teşekkürlerimi sunmak itedim.bir iskenderunlu olarak gurur duydum.o lacivert şehre ( ilçe değil) bir gün döneceğim.bu kararımda sizinde etkiniz olduğunu sölemekten kendimi alamıyorum..teşekkürler hemşerim.

Adsız dedi ki...

güzel olmuş.

cuneytkacer dedi ki...

içicilerin keyifle balık tutup demlendiği,iki tane pelikanın saçma sapan dolaşıp aylaklık ettiği güzelim balıkçılar çarşısı ve limanımız,oyy oyyy deniz feneri anlatsın orda nasıl içtiğimizi,biz heybeli de her gece mehtaba çıkardık mehtaba çıkardık...

Adsız dedi ki...

ilginc blog icin tesekkur