Özel Arama

18 Ağustos 2006

Antik Kent İsos

İskenderun'un kuruluşu tarih öncesi devirlere dayanmaktadır. Karaağaç mıntıkasında Telli köy adını taşıyan höyükte Mc. Evan'ın bulduğu bazı çanak çömlek parçaları buranın Antikçağ öncesi yerleşime açıldığını göstermektedir. M.Ö. 2000'li yıllarda burada Hititler'e bağlı Kadu Beyliği`nin kurulduğu bilinmektedir(Kadu, Hititçe de körfez anlamına gelmektedir.). M.Ö. 1200'lü yıllardan önce Fenikeliler burada “Myriandrus” adıyla bir koloni kurdular. Burası M.Ö. 1200'den sonra merkezi Reyhanlı (Kuruluo) olan geç devir Hattini Krallığına bağlandı. MÖ. 7. yüzyılda Hurriler'in eline geçen İskenderun ve çevresi M.Ö. 6. yüzyılda Persler'in eline geçmiştir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

reyhanlı çok güzel bir yer. yenişehir gölü mutlaka görülmesi gereken bir yer, mutlaka gidin ve orada tuzda tavuk yemeden de gelmeyin.

Adsız dedi ki...

Yenişehir gölü çocukluğumun ilk yüzme deneyimlerini yaşadığım göl, muhteşem bir atmosferi ve mistik bir havası vardı, uzun zamandan beri görmüyorum ,galiba bu doğa harikası da diğerleri gibi yokedilmeye çalışyıor....

cuneytkacer dedi ki...

bu tuzda tavuk nedir arkadaşlar,çok bi tansiyon patlatıcım bi adı var iştah açmaktan çok,lakin bi o kadar da poh pohlanartak yazılmış,daha öncede duymuştum aydınlatırsanız sevinirim:)efesin dürümünü veya kralın künefesini aratmaz cinsten bişey midir bu alet:)

Adsız dedi ki...

Tuzda tavuk çok güzel bir yemek,bildiğim kadarıyla tavuğu kaya tuzuyla kaplayıp fırında pişiriliyor,sonra üzerindeki tuz kırılarak mis gibi pişen tavuk çıkarılıyor ve tuza hiç bulaşmıyor, yani hiç tuz yok.
Yenişehir gölüne gidip mutlaka yemelisin