Özel Arama

22 Mayıs 2007

Yeni Adliye Sarayı 2008 Bitmeden Hizmette


Kentimizde bulunan tarihi binalar arasında yer alan Adliye Binası yıllardır İskenderunlulara hizmet veriyor. Adliye Sarayı’nın yeni binasının temellerinin ise 2007 yılında atılması planlanıyor.
Yıllardır tarihi mekânda adalet dağıtan İskenderun Adliye Sarayı’nın yeni binasına kavuşturulması için çalışmalara hız verildi. Proje aşamasında olan Yeni Adliye Binası’nın temelinin 2007 yılında atılması hedefleniyor. İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Âdemoğlu, “ Yeni adli yılın başlangıcı ile yargının sorunlarının çözümünde bir takım adımlar atıldı. Türkiye genelinde başlatılan ve yapılan yeni adliye binaları sayesinde daha rahat bir çalışma ortamı oluşturulmaya çalışılıyor.Yeni adliye binaları yapım projesi içinde İskenderun Adliyesi’de bulunuyor. Şu anda proje çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. İnşallah bir aksilik çıkmadığı takdirde bu yıl sonu veya Ocak ayı içerisinde yeni adliye sarayının temeli atılacak. Havaalanı içerisinde yapılacak olan yeni adliye sarayımız bir yıl içerisinde tamamlanarak halkımıza daha rahat ve geniş bir ortamda hizmet verecektir” dedi.
Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ayrıca; “Söz konusu yeni Adliye Sarayımız çok modern yapıya sahip olacak. Yeni adliye binamızın giriş katında polis karakolu, sosyal alanlar, bekleme salonu, PTT ve banka’da bulunacaktır. Hemen ne isterseniz artık yeni adliyemizde mevcut durumda olacak” şeklinde konuştu.

3 yorum:

a dedi ki...

Vay be, bu nereye yapılacak iskenderunda?

cuneytkacer dedi ki...

Galatasarayın stad projesinden iyi olmasın süper bir proje,şehrimizin parlayan bir armadası olacaktır kanaatindeyim.Tebrikler Özden Bey,bizleri aydınlattığınız için bu konuda.Hayırlı uğurlu olsun

Poseidon™ dedi ki...

Migros civarındaki havaalanı arazisi içerisine yapılacak.