Özel Arama

1 Temmuz 2007

İskenderun Kültür ve Turizm Festivali 5-9 Temmuz 2007


Hatay’a Türk Askerlerinin İskenderun’dan üzerinden girişinin 68. yıl dönümü 5 Temmuz 2006 tarihinde gerçekleştirilecek olan etkinliklerle kutlanacak. İskenderun Belediyesi Festival Komitesinde bu anlamlı güne özel olarak kendilerine bir program yapmış ve bunu kamuoyu ile paylaşmışlardı.

Bu sene düzenlenecek festivaldeki programları beğendiklerini ifade eden İskenderunlu vatandaşlar, spor ve kültür etkinliklerini çok olmasından dolayı memnun olduklarını söylediler.
Eski astsubay ordu evinin yıkılmasının ardından sahilin daha da güzelleştiğini ifade eden vatandaşlar, bu çalışmalarda emeği geçen İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan’a teşekkür ediyorlar. Hatırlanacağı üzere Festival Komitesi yapmış olduğu açıklamada geleneksel olarak her sene gerçekleştirilen Türk Askeri’nin temsili girişini akşam saatlerine almıştı. Saat 18:00’de gerçekleştirilen temsile girişe İskenderunlu vatandaşların oldukça yoğun ilgi göstermeleri bekleniyor. 5 Temmuz Uluslar arası İskenderun Kültür ve Turizm Festivali’ni festival zamanı verilecek konserlerle sınırlı tutmayan komitenin bazı dallarda açmış olduğu yarışmalar da vatandaşlar tarafından beğenildi.


http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=vatanimbolgesel_detay&hid=12878&hkat=31

1 yorum:

cuneytkacer dedi ki...

Aslında yaptığım bu ekleme Atamızla ilgili hoş bir bilgidir.Atamızın tek kameradan verdiği konuşmanın neden tek kamera çekimi olduğu:BİLGİ;Sunay AKIN:28devletin temsilcisi geliyor o meşhur konuşma için,Türkiye Cumhuriyetini Tanıyan ilk devletlerden Rusyada davetliler arasında.Kameralar kuruluyor ve Rus muhabiri devasa kablosunu hazırlıyor.Diğer milletlerin kameramanlarının kamera çekim açıları ne kadar güzel olsa da,çekim için kamera kabloları hortum kadar ince olduğundan Atamız konuşma yapacağı kürsünün önüne kadar makam arabasıyla gelince kabloların üzerinden geçmesiyle makam aracının sadece Rus muhabirin kablosu kopmuyor,kol kalınlığında ki kablo bize Atamızın tek görüntüsünü bırakıyor(TÜRK MİLLETİ ZEKİDİRRR;TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIRRR,NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...).Sevmesekte Rusları bize böyle de güzel bi an bırakmışlar,teşekkürler SUNAY AKIN teşekkürler Rus muhabir:)